torsdag 12 februari 2015

3 olika versioner av samma silverkopp..vilken väljer du?

Generisk silverkopp med fat.

Koppen har fått ett krulligt silver handtag.

Så här ser den ut nu.

 Vilken kopp vill du dricka ur?


Det började med att jag vill göra en generisk silverkopp, koppen kopp helt enkelt! Jag hade tittat på bilder på Pintrest, och blivit inspirerade av hur fat och kopp lyfte varandra. Jag visade den för några vänner, frågade som alltid vad de ville göra med den. Det förvånade mig att ingen vill dricka något ur den och den förvåningen var upprinnelsen till det här projektet. Vad kunde jag nu göra åt det? Inte ens när jag kände att jag gjorde ett självklart bruksföremål ville folk egentligen använda det. I alla fall inte i köket, i alla fall inte till mat.

Så jag började testa den lite själv i stället, och jag kände mig inte tillräckligt nöjd, den gjorde inte det jag tänkt och dessutom var den lite för varm att hålla i. Så lagom till en fotografering hemma hos vår vän och fotograf Christian Habetzeder gav jag koppen ett handtag. Krullorna i handtaget leder bort värmen och kylan, så att jag kan välja hur mycket av den temperatur som silvret förmedlar som jag vill känna.

När jag sedan byggde den stora kanna, Fairytales & Firesides , så stod det klart att jag ville göra om den till en kopp som skulle passa kannan. Så Christian fick plåta den igen!

Men hur hade du valt? Vilken silverkopp vill du dricka ur och varför?


6 kommentarer:

Anonym sa...

Koppen med det lilla handtaget. Skön att hålla, lätt att ställa ner utan att fastna i något annat.

Inger Frändås sa...

Den med det lilla handtaget eller kanske lika gärna den bara koppen. Jag har så mycket mjölk i både te och kaffe så det blir inte så hett och jag kan känna i händerna hur skön den måste vara att hålla i. Tänk att få börja morgonen med en sådan kopp i händerna.

Inger Frändås sa...

Fast den med handtag och fat i ett är vacker. Men känns lite svår att hålla ren i ett vardagssammanhang.

Petronella Eriksson sa...

Tror inte det behöver vara så besvärligt att hålla den nedre varianten ren, det är ju mest handtaget i så fall, och där blir den ju inte så smutsig. Jag förställer mig också att handtaget kommer att oxider lite, men blänks upp där man tar i det och egentligen bara bli vackrare.

Dessutom -Håller just på att testa hur det fungerar att bara köra sina silver föremål i diskmaskinen.. men det skulle ju inte hjälpa dig Inger, du som jag är ju utan!

Anonym sa...

Testar du diskmaskin? Då gör jag det också. Men jag fegar lite och kör en försilvrad bricka så får jag se vad som händer i längden. Ida

Petronella Eriksson sa...

Diskmaskin så lång; inga frätskador eller nått, men kanske kanske en gul toning som man får bort när man hand diskar, men som blir kvar i maskinen..Återkommer!